Kasavuoren näköalakallio

Olen asunut Espoossa useamman vuoden ja mieheni lähes koko ikänsä, eikä kumpikaan olla käyty Kasavuoren näköalakallioilla. Ehdotin sunnuntaina että kävisimme alueella ulkoilemassa ennen viikon ruokaostosten tekoa.  Ajoimme auton Ala-soukan hiekkakentän parkkipaikalle, kävelimme kentän ohi ja nousimme kallioille "Kasavuorenrinne"-nimisen tien päästä. Matkaa parkkipaikalta näköalapaikalle tulee yhteensä n. 800 m. Kallioilla ei ollut merkittyjä reittejä, mutta maastossa oli valmiita polkuja joita seurata. Sateisella kelillä kivet ja sammalet ovat varmasti petollisen liukkaita, mutta kuivalla kelillä uskalsin hyvin kävellä reitin vauva kantorepussa. Nousua on jonkin verran, sillä kallio nousee 44 metriä merenpinnasta. Kasavuoren alueelta löytyy myös metsäisiä osuuksia.



Oli tyyni ja lämmin päivä, näköalapaikalla oli muutamia porukoita eväsretkellä. En kyllä heti keksisikään Espoossa hienompaa paikkaa piknikille. Valitettavasti tästä johtuen kallioilla olikin siellä täällä lasinsirpaleita ja jouduimme varomaan niitä koiran vuoksi. Mutta olipa upeat maisemat!





Hieno lähiretkeilykohde, jonne pääsee myös julkisilla. Huomioiden että ollaan kaupungissa, alueelta löytyy mukavasti metsää ja lähistöltä lähtee myös 5km pituinen Hanikan luontopolku. 

Comments