Oittaan luontopolku

Kävimme pojan ja Likka-koiran kanssa kävelemässä Oittaan luontopolulla. Oittaa sijaitsee Espoossa Bodomjärven rannalla. Paikka on minulle tutumpi talvella hiihtoreiteistään, mutta kesälläkin sieltä löytyy paljon tekemistä.

Ajoimme Oittaan parkkipaikalle ja siirsin automatkalla nukahtaneen vauvan lastenvaunuihin jatkamaan koisimista. Luontopolku alkaa ja päättyy läheltä ulkoilukeskusta. Minulla oli tosin hankaluuksia löytää polun alku ja kävinkin kiertämässä Oittaan kartanon pariinkin kertaan ennen kuin löysin polun alkupään punaisen aittarakennuksen vierestä. Huomasin heti, että reitti ei sovellu lastenvaunuilla kuljettavaksi, sillä reitti alkaa kapealla polkuosuudella. Koska nukkuva vauva on söpöin (ja helpoin) vauva, en halunnut häiritä unia ja kiertelinkin vaunujen kanssa lähemmäs tunnin Oittaan ulkoalueita ennen kuin aloitimme varsinaisen luontopolun. Esimerkiksi tällä tavalla lyhyen reitin läpikävelyyn saa vauvan kanssa kulumaan vaikka koko aamupäivän, mutta onneksi äitiyslomalla on hyvin aikaa. Kun poitsu heräsi nostin hänet kantoreppuun ja jätin lastenvaunut jemmaan luontopolun alkupäähän. Toki Oittaalla olisi paljon myös lastenvaunuilla kuljettavia reittejä, mutta tällä kertaa halusin metsäpolulle, jossa koirakin voisi juosta vapaana.

Reitti seurailee Oittaan purolaaksoa metsäisessä kuusimaisemassa. Luontopolku on vain 1,5 km pitkä, joten se oli mukava kiertää myös 10-kiloinen lisäpaino kantorepussa. Likka juoksi ympäriinsä, kuljetti käpyjä suussa ja viilentyi välillä uimalla purossa. Poikakin katseli innoissaan maisemia ja koiran touhuja koko matkan ajan. Kuusikossa oli mukavan varjoisaa ja sopiva retkisää, n. 20 astetta.



Retken  jälkeen hain vielä jäätelön ulkoilukeskuksen ravintolasta ja jäimme hetkeksi paistattelemaan päivää. Kyllä näin kelpaa viettää kesäpäivää!

Comments